Pátek
23. srpna 2019 
Víno a destiláty (17. 5. - 20. 5. 2005 Praha Holešovice)
MENU
Akce Akce
Aktuality Aktuality
Charakteristika odrůd Charakteristika odrůd
Diskuse Diskuse
Historie vinařství Historie vinařství
Kategorie vín Kategorie vín
Legislativa Legislativa
Monitoring tisku Monitoring tisku
Technologie výroby Technologie výroby
Vinařská kuchařka Vinařská kuchařka
Vinařská kuchařka
bezmasá jídlabezmasá jídla
drůbeží masodrůbeží maso
hovězí masohovězí maso
rybyryby
sladké dezertysladké dezerty
vepřové masovepřové maso
zvěřinazvěřina
pravidla kombinacepravidla kombinace
sýrysýry
Vinařské oblasti Vinařské oblasti
Víno a ... Víno a ...
Víno od A do Z Víno od A do Z
Víno ve světě Víno ve světě
CITÁT
Víno je mezi nápoji nejušlechtilejší, mezi léky nejchutnější, mezi pokrmy nejpříjemnější.

Plutarchos
PARTNER SERVERU
PARTNER SERVERU:

Českomoravská
vinohradnická
a vinařská unie
Počet nalezených článků v rubrice Vinařská kuchařka - sýry: 30
[1]  2  3     
KOZÍ SÝRY A VÍNO - BOUGON, ČERSTVÝ KOZÍ SÝR
KOZÍ SÝRY A VÍNO - BOUGON, ČERSTVÝ KOZÍ SÝR Samostatnou a zcela specifickou skupinou mezi všemi ostatními sýry jsou sýry kozí. Také tak se o nich píše v odborné literatuře, v encyklopediích, tabulkách a přehledech. Je to pochopitelné, kdo jednou ochutnal kozí sýr z dobře ...
Vinařská kuchařka - sýry | Mgr. Milan Magni | 10. 11. 2003
KOZÍ SÝRY A VÍNO - CHABICHOU
KOZÍ SÝRY A VÍNO - CHABICHOU Když se řekne ve Francii kozí sýr, popř. se ještě dodá Chabichou, každému se vybaví slovo Poitou. Poitou je rázovitý francouzský region ležící jižně od Loiry. Kdybychom jej měli nějak lépe geograficky vymezit ...
Vinařská kuchařka - sýry | Mgr. Milan Magni | 27. 10. 2003
LETNÍ SALÁT S KOZÍM SÝREM
Osušená kolečka sýra rozkrojíme napříč na dvě stejné části a zprudka je z obou stran osmažíme na oleji. V porcelánové míse si připravíme dresink z hořčice, olivového oleje, citronové šťávy, čerstvě mletého pepře a soli, přidáme ...
Vinařská kuchařka - sýry | Mgr. Milan Magni | 27. 10. 2003
ČERSTVÉ SÝRY - BRYNZA
ČERSTVÉ SÝRY - BRYNZA Brynza a všechny její úpravy byly vždy jídlem chudých. Z nutričního hlediska je brynza velice zajímavou surovinou: mimo živočišných bílkovin obsahuje tuk, z minerálních látek zvlášť vápník a fosfor, dále cenné vitamíny A a D ...
Vinařská kuchařka - sýry | Mgr. Milan Magni | 07. 10. 2003
BRYNZOVÉ KOŠÍČKY
Oloupeme cibuli a podélně překrojíme na polovinu. Spaříme ji na několik minut horkou vodou a rozebereme ji po vrstvách na plátky - košíčky. Mezitím v misce utřeme Brynzu s máslem do hladka, přidáme červenou papriku a touto pastou naplníme vrchovatě ...
Vinařská kuchařka - sýry | Mgr. Milan Magni | 07. 10. 2003
ČERSTVÉ SÝRY - FETA
ČERSTVÉ SÝRY - FETA Do kategorie čerstvých sýrů patří všechny sýry, které nemají kůru a vypadají jakoby právě opustily odkapávací formu. Sem patří také slavné bílé sýry v solném nálevu, které známe z Balkánu a mezi nimi hraje prim ten ...
Vinařská kuchařka - sýry | Mgr. Milan Magni | 25. 09. 2003
ČERSTVÉ SÝRY - MASCARPONE
ČERSTVÉ SÝRY - MASCARPONE Kdo kdy navštívil Itálii nebo aspoň někdy zašel do nějaké italské restaurace ví, že Tiramisu je italský národní dezert, bez kterého se pravé italské menu většinou neobejde a právě sýr Mascarpone je základní surovinou ...
Vinařská kuchařka - sýry | Mgr. Milan Magni | 10. 09. 2003
TIRAMISU
Instantní kakaový prášek rozpustíme s 200 ml horké vody, necháme vychladnout. V míse našleháme žloutky s medem do pěny, přidáme Mascarpone a znovu vše našleháme. V další misce ušleháme bílky do tuhé pěny ...
Vinařská kuchařka - sýry | Mgr. Milan Magni | 10. 09. 2003
SALÁT ZE ZRAJÍCÍHO SÝRU S NOVÝMI BRAMBORAMI
Postup při servírování: Brambory pečlivě omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Na kostičky 2x3 cm nakrájíme sýr a promícháme v salátové míse s horkými bramborami a s máslem nakrájeným na tenké plátky. Šalotku nakrájíme na jemná kolečka ...
Vinařská kuchařka - sýry | Mgr. Milan Magni | 29. 08. 2003
Zrající poloměkké sýry - MUNSTER / GÉROMÉ
Zrající poloměkké sýry - MUNSTER / GÉROMÉ Munster je světoznámý sýr, který se tradičně vyrábí ve dvou variantách na severovýchodě Francie. V oblasti pohoří Vogézy a v Alsasku tento krásný a výrazně "vonící" sýr nazývají Munster a v sousedním Lotrinsku je na trhu ...
Vinařská kuchařka - sýry | Mgr. Milan Magni | 28. 08. 2003
[1]  2  3     
© Copyright 2002-3 ACTIVEMEDIA s.r.o., ISSN 1213-7111
provozovatel serveru a kontakty