Čtvrtek
23. května 2019 
Víno a destiláty (17. 5. - 20. 5. 2005 Praha Holešovice)
MENU
Akce Akce
Aktuality Aktuality
Charakteristika odrůd Charakteristika odrůd
Diskuse Diskuse
Historie vinařství Historie vinařství
Kategorie vín Kategorie vín
Legislativa Legislativa
Monitoring tisku Monitoring tisku
Technologie výroby Technologie výroby
Vinařská kuchařka Vinařská kuchařka
Vinařská kuchařka
bezmasá jídlabezmasá jídla
drůbeží masodrůbeží maso
hovězí masohovězí maso
rybyryby
sladké dezertysladké dezerty
vepřové masovepřové maso
zvěřinazvěřina
pravidla kombinacepravidla kombinace
sýrysýry
Vinařské oblasti Vinařské oblasti
Víno a ... Víno a ...
Víno od A do Z Víno od A do Z
Víno ve světě Víno ve světě
CITÁT
Víno je bohatým pramenem lyrismu a dodává duchu lehkosti, která mu dovoluje povznést se nad malicherností.

p. Soupault
PARTNER SERVERU
PARTNER SERVERU:

Českomoravská
vinohradnická
a vinařská unie
Počet nalezených článků v rubrice Vinařská kuchařka: 10
JARNÍ POMAZÁNKA
Sýr rozetřeme v misce s tvarohem a jogurtem, očistíme (neloupeme) ředkvičky a jemně nastrouháme na plátky, vmícháme do směsi a navrch ozdobíme vajíčkem a jemně sekanou pažitkou. Podáváme s bílým pečivem a ideálním doplňkem jsou bílá suchá vína, nejlépe Müller-Thurgau nebo Irsai Oliver ...
Vinařská kuchařka | Mgr. Milan Magni | 19. 04. 2003
VELIKONOČNÍ PEČENĚ PO MORAVSKU
V pekáči rozehřejeme máslo a na něm zprudka opečeme kousky masa dohněda. Podlijeme červeným vínem, vložíme svazek petrželky (vcelku), jemně osolíme a několikrát nad pekáčem protočíme mlýnkem se zeleným pepřem. Přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme ...
Vinařská kuchařka | Mgr. Milan Magni | 19. 04. 2003
VELIKONOČNÍ BERÁNEK
Utřeme máslo, moučku, žloutky a cukr do pěny, přidáme mléko, rozinky, kandované ovoce a kůru, mouku prosátou s práškem do pečiva a nakonec opatrně tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy na beránka dobře vymazané sádlem a vysypané strouhankou, přiklopíme a pečeme v předehřáté ...
Vinařská kuchařka | Mgr. Milan Magni | 19. 04. 2003
JARO A VELIKONOCE V OENO-GASTRONOMICKÉ TRADICI STŘEDNÍ EVROPY
Období jara a s ním spojené velikonoční svátky byly v naší středoevropské oblasti vždy nerozlučně spojené. Již naši předkové pozorovali přírodu, jak se probouzí po dlouhé zimě k životu, obdivovali pomalu rašící vegetaci a v dobách, kdy byl jejich život ještě spjatý s přírodou, byli na jaře ...
Vinařská kuchařka | Mgr. Milan Magni | 14. 04. 2003
VÁNOCE A LA FRANCAISE - II. část
Když nás Lucas a jeho žena pozvali, abychom strávili vánoční svátky u nich doma v Paříži, vůbec jsme neváhali. Už cestou v autobuse jsme přemýšleli, co nás při štědrovečerní večeři čeká. Bude to živé a bude se to hýbat, jaké to bude ...
Vinařská kuchařka | Mgr. Milan Magni | 24. 12. 2002
VÁNOCE A LA FRANCAISE - I. část
VÁNOCE A LA FRANCAISE - I. část Lucas je dentista a bydlí v Paříži na ulici Oberkampf. Každé ráno kromě neděle vstane kolem osmé hodiny, sejde po schodech, ve vedlejším domě si vyzvedne z podzemní garáže své auto a jede pracovat ...
Vinařská kuchařka | Mgr. Milan Magni | 23. 12. 2002
Beaujolais v gastronomii
Beaujolais v gastronomii Každý rok 3. čtvrtek v listopadu se dnes už snad na celém světě dostává na trh krásné červené víno z oblasti Beaujolais v jižním Burgundsku. Toto pěkné mladé víno z odrůdy Gamay noir s bílou šťávou ...
Vinařská kuchařka | Mgr. Milan Magni | 20. 11. 2002
Brianzolská tvarohová pasta s ořechy a kaštanovou moukou
Tato originální gastronomická kreace má kořeny v malém, ale z kulinářského hlediska významném regionu, který leží v severní Itálii, severně od Milána, mezi jezerem Lago di Como a Bergamem. Tento rázovitý kraj kouzelně umístěný v úrodné a tradičně zemědělsky ...
Vinařská kuchařka | Mgr. Milan Magni | 05. 06. 2002
Víno a čokoláda ?
Víno a čokoláda ? Zralá ročníková vína vhodně doplňují hutnější pokrmy, ale jsou také lákavou výzvou pro čokoládu. Kombinace vína a čokolády byla vždy výrazně odmítána. Mnoho expertů vyvrátilo její nevhodnost ...
Vinařská kuchařka | vaše redakce | 06. 02. 2002
Vinařská kuchařka
Víno je na rozdíl od jiných alkoholických nápojů vhodné téměř ke všem pokrmům. Kombinace tohoto ušlechtilého nápoje s jídlem vznikla už ve starém Řecku a Římě, kde se víno stalo součástí každodenního stravování. Jeho užívání v přiměřeném množství mělo ...
Vinařská kuchařka | vaše redakce | 21. 01. 2002
© Copyright 2002-3 ACTIVEMEDIA s.r.o., ISSN 1213-7111
provozovatel serveru a kontakty