Středa
25. května 2022 
Víno a destiláty (17. 5. - 20. 5. 2005 Praha Holešovice)
MENU
Akce Akce
Aktuality Aktuality
Charakteristika odrůd Charakteristika odrůd
Diskuse Diskuse
Historie vinařství Historie vinařství
Kategorie vín Kategorie vín
Legislativa Legislativa
Monitoring tisku Monitoring tisku
Technologie výroby Technologie výroby
Vinařská kuchařka Vinařská kuchařka
Vinařské oblasti Vinařské oblasti
Víno a ... Víno a ...
Víno od A do Z Víno od A do Z
a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z
Víno ve světě Víno ve světě
CITÁT
Dobrému vínu není třeba vývěsního štítu.

francouzské přísloví
PARTNER SERVERU
PARTNER SERVERU:

Českomoravská
vinohradnická
a vinařská unie
Vinařský slovník
Počet nalezených záznamů: 10
 
    
 

Samotok
vykvašený mošt získaný samospádem, nebylo použito tlaku, jako při lisování
 
Scelování vín
mísení dvou nebo více odrůdových vín, za účelem zlepšení kvality a stabilních charakterových vlastností
 
Směs vína
vzniká mísením (scelováním) dvou a více vín různých odrůd
 
Stálé víno
víno, které ani po delší době nemění svůj charakter
 
Stolní víno
víno běžné jakosti, určené pro rychlou spotřebu
 
Suché víno
víno s minimálním množstvím zbytkového cukru – max. 4g/ litr
 
Sudové víno
neškolené víno, uchováváno v sudech
 
Školení vína
technologické operace vedoucí k požadované jakosti a stabilitě vína
 
Špičková vína
vína výborných ročníků a vyšších jakostních skupin
 
Šumivé víno
přírodní víno, které bylo podrobeno sekundárnímu kvašení v láhvi
 
© Copyright 2002-3 ACTIVEMEDIA s.r.o., ISSN 1213-7111
provozovatel serveru a kontakty