Pátek
24. září 2021 
Víno a destiláty (17. 5. - 20. 5. 2005 Praha Holešovice)
MENU
Akce Akce
Aktuality Aktuality
Charakteristika odrůd Charakteristika odrůd
Diskuse Diskuse
Historie vinařství Historie vinařství
Kategorie vín Kategorie vín
Legislativa Legislativa
Monitoring tisku Monitoring tisku
Technologie výroby Technologie výroby
Vinařská kuchařka Vinařská kuchařka
Vinařské oblasti Vinařské oblasti
Víno a ... Víno a ...
Víno od A do Z Víno od A do Z
Víno ve světě Víno ve světě
CITÁT
Jde-li o pivo, jsem abstinent, ne však v případě šampaňského.

G. B. Shaw
PARTNER SERVERU
PARTNER SERVERU:

Českomoravská
vinohradnická
a vinařská unie
Diskuse nový příspěvěk
Runescape Money napsal(a): 08.11.2007 16:39, odpovědí: 0
Runescape Money
Need buy Runescape Gold, <a href= http://www.gp4runescape.com>Runescape Money</a>, Runescape GP? We sell Runescape Gold, RuneScape Money, RuneScape GP, 24/7 online support and Fast Delivery.
Need to buy cheap <a href= http://www.gp4runescape.com>Runescape gold</a>,Runescape Money,Runescape GP,RS2 Item?We service cheap Runescape Gold,RuneScape Money,RS2 Item at all server.
<a href= http://www.gp4runescape.com>Rs money</a>,<a href= http://www.gp4runescape.com>Buy runescape money</a>,<a href= http://www.gp4runescape.com>Buy runescape gold</a>Ł¬<a href= http://www.gp4runescape.com>Runescape gp</a>.

Zdeněk Vrána napsal(a): 09.03.2007 14:18, odpovědí: 0
Snížení zbytkového cukru
Dobrý den! Na zahradě mám asi 10 let malou viničku. Letos mi víno pravděpodobně špatně prokvasilo a výsledný produkt (MT) je sladký více, než bych chtěl (zbytkový cukr). Dá se s tím ještě něco dělat? Scelení s jiným (sušším) vínem ? Předem děkuji za rady a názory.

Iveta Ritterová napsal(a): 28.06.2006 12:14, odpovědí: 0
rotující nože na ožínání vinné révy
Dobrý den. Od rakouského přítele jsem se dozvěděla, že se u nás vyrábí tzv. rotující nože usnadňující práci při ožínání vinné révy, které je potřeba v tomto období. Jelikož můj tatínek je už v pokročilé věku a tuto práci dělá ještě starým způsobem tj srpem, což je docela náročné, chtěla jsem se zeptat jestli o této novince něco nevíte. Na internetu jsem bohužel nic nedohledala a při telefonickém hovoru do prodejen zahradnických a vinnařských potřeb jsem se také nesetkala s kladnou odpovědí. Děkuji.

Libor napsal(a): 24.11.2005 23:11, odpovědí: 0
Získání moštu
Potřeboval bych poradit s jednou věcí.Myslíme si že za starých časů nebo i nových se mošt z révy získával též šlapáním v sudu jako zelí.Prosím abyste mi napsali jaký mošt nebo víno se tímto způsobem vyrábělo.
Děkuji

Jirka napsal(a): 05.04.2005 12:36, odpovědí: 2
Bílkoviny ve víně
V lonském víně kabinet Velínské zelené a Rýnský ryzlink jsem zjistil po testu malou vinařskou labolatoří, že moje víno je velmi nestabilní z hlediska bílkovin ( víno je ve skleněných demižonech 50l). Pokud víte jak postupovat poraďte mi prosím.

Vojtěch Kopeček napsal(a): 01.02.2005 12:36, odpovědí: 2
Sirka
Letos mám dost velké potíže s červeným vínem. Mám 3sudy /150l/ - frankovka, vavřinec a portugal. A ve všech se projevila sirka. Už 2x jsem stáčel, aplikoval bexin. Všechny 3 vína jsou čistá, ale pořád zapáchají. Měl jsem před 2 lety sirku jen v 1 sudu, 1x jsem sířil a stočil a sirka odešla. Bílé mám v pořádku - čisté a pěkně zraje. Ale to červené to mě mrzí moc - provzdušňoval jsem, nechal 3 dny v barelech. Vyjde ten zápach časem? Co se dá ještě použít? Prý zelená skalice, jak dávkovat?

© Copyright 2002-3 ACTIVEMEDIA s.r.o., ISSN 1213-7111
provozovatel serveru a kontakty