Středa
26. února 2020 
Víno a destiláty (17. 5. - 20. 5. 2005 Praha Holešovice)
MENU
Akce Akce
Aktuality Aktuality
Charakteristika odrůd Charakteristika odrůd
Charakteristika odrůd
bílé odrůdy bílé odrůdy
modré odrůdy modré odrůdy
Diskuse Diskuse
Historie vinařství Historie vinařství
Kategorie vín Kategorie vín
Legislativa Legislativa
Monitoring tisku Monitoring tisku
Technologie výroby Technologie výroby
Vinařská kuchařka Vinařská kuchařka
Vinařské oblasti Vinařské oblasti
Víno a ... Víno a ...
Víno od A do Z Víno od A do Z
Víno ve světě Víno ve světě
CITÁT
Jde-li o pivo, jsem abstinent, ne však v případě šampaňského.

G. B. Shaw
PARTNER SERVERU
PARTNER SERVERU:

Českomoravská
vinohradnická
a vinařská unie

Cabernet Sauvignon

Zastoupení ve vinicích:
0,1 %

Původ:
Pochází z francouzské vinařské oblasti Bordeaux, vznikl opylením odrůdy Cabernet franc a Sauvignon.

Charakteristika odrůdy:
Je středního až bujného růstu. Mrazuodolnost je dobrá. List je středně velký, pětilaločný, hluboce vykrajovaný. Hrozen je středně velký s ouškem a malými kulatými bobulemi modré barvy. Je to odrůda vhodná i do skeletových půd. Úrodnost je střední. Vína mají bohatý obsah taninu a antokyanů, ale i kyselin. Proto je důležité vysazovat odrůdu jen do nejteplejších poloh.

Charakteristika vína:
Barva:intenzivně červená
Vůně:po černém rybízu
Chuť:travnatá, drsnější, zráním nabývá plnosti a odrůdového charakteru vína

Zvláštnosti:
Je to odrůda, která si vydobyla pro vynikající jakost a dlouhou uchovatelnost červených vín nejvyšší uznání. Zráním víno získává vynikající jakost. Cabernet Sauvignon se rozšířil po celém světě a mnohých oblastech dává nejlepší vína.

Vhodnost k pokrmům:
Maso, ryby:tmavé maso, zvěřina
Sýry:tvrdé sýry
Ostatní:kaviár

Náhled pro tisk
© Copyright 2002-3 ACTIVEMEDIA s.r.o., ISSN 1213-7111
provozovatel serveru a kontakty