Čtvrtek
7. července 2022 
Víno a destiláty (17. 5. - 20. 5. 2005 Praha Holešovice)
MENU
Akce Akce
Aktuality Aktuality
Charakteristika odrůd Charakteristika odrůd
Diskuse Diskuse
Historie vinařství Historie vinařství
Kategorie vín Kategorie vín
Legislativa Legislativa
Monitoring tisku Monitoring tisku
Technologie výroby Technologie výroby
Vinařská kuchařka Vinařská kuchařka
Vinařská kuchařka
bezmasá jídlabezmasá jídla
drůbeží masodrůbeží maso
hovězí masohovězí maso
rybyryby
sladké dezertysladké dezerty
vepřové masovepřové maso
zvěřinazvěřina
pravidla kombinacepravidla kombinace
sýrysýry
Vinařské oblasti Vinařské oblasti
Víno a ... Víno a ...
Víno od A do Z Víno od A do Z
Víno ve světě Víno ve světě
CITÁT
Není lepšího prostředku k zamezení alkoholismu než umírněná spotřeba vína, neboť všichni, kdož pijí víno denně, necítí potřeby alkoholu.

***
PARTNER SERVERU
PARTNER SERVERU:

Českomoravská
vinohradnická
a vinařská unie

Kuře na francouzský způsob
(Vinařská kuchařka - drůbeží maso, 12. 02. 2002)

Ingredience:
1 větší kuře
30 g uzené slaniny
200 g hub
2 velké cibule
sůl
3 polévkové lžíce oleje
mleté černé koření
3 stroužky česneku
30 g másla
30 g hladké mouky
3 dl červeného vína

Kuře očistíme, nakrájíme na čtvrtky a na rozpáleném oleji do červena orestujeme. Uzenou slaninu nakrájíme na plátky rozehřejeme, přidáme očištěné hříbky, cibuli, sůl, mleté koření, rozmačkaný česnek a vše jemně osmahneme. Přidáme kuře a promícháme. Z rozpuštěného másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vínem. Přidáme ke směsi s kuřetem a pomalu podusíme až do změknutí kuřete.
Podáváme s dušenou rýží, těstovinami nebo pečenými brambory.

DOPORUČUJEME:
Modrý Portugal

Autor: vaše redakce
vytisknout
zaslat e-mailem
© Copyright 2002-3 ACTIVEMEDIA s.r.o., ISSN 1213-7111
provozovatel serveru a kontakty