Středa
25. května 2022 
Víno a destiláty (17. 5. - 20. 5. 2005 Praha Holešovice)
MENU
Akce Akce
Aktuality Aktuality
Charakteristika odrůd Charakteristika odrůd
Diskuse Diskuse
Historie vinařství Historie vinařství
Kategorie vín Kategorie vín
Legislativa Legislativa
Monitoring tisku Monitoring tisku
Technologie výroby Technologie výroby
Vinařská kuchařka Vinařská kuchařka
Vinařská kuchařka
bezmasá jídlabezmasá jídla
drůbeží masodrůbeží maso
hovězí masohovězí maso
rybyryby
sladké dezertysladké dezerty
vepřové masovepřové maso
zvěřinazvěřina
pravidla kombinacepravidla kombinace
sýrysýry
Vinařské oblasti Vinařské oblasti
Víno a ... Víno a ...
Víno od A do Z Víno od A do Z
Víno ve světě Víno ve světě
CITÁT
Dobrému vínu není třeba vývěsního štítu.

francouzské přísloví
PARTNER SERVERU
PARTNER SERVERU:

Českomoravská
vinohradnická
a vinařská unie

VELIKONOČNÍ BERÁNEK
(Vinařská kuchařka, 19. 04. 2003)

Suroviny (pro 4 - 6 osob):
120 g másla, 60 g bramborové moučky, 3 žloutky, 120 g cukru, 150 g polohrubé mouky, 30 g rozinek, 40 g kandovaného ovoce, 1/8 l mléka, sníh ze 3 bílků, citrónová kůra, 1 sáčku prášku do pečiva, sádlo a strouhanku na formu

Postup:
Utřeme máslo, moučku, žloutky a cukr do pěny, přidáme mléko, rozinky, kandované ovoce a kůru, mouku prosátou s práškem do pečiva a nakonec opatrně tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy na beránka dobře vymazané sádlem a vysypané strouhankou, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Servírujeme na stůl vcelku na podnose, beránek se porcuje před očima stolovníků. Ideálním doplňkem jsou aromatická i polosuchá bílá vína, zajímavou kombinaci vytvoří také ledová, poslamná, aromatizovaná a fortifikovaná vína.

Autor: Mgr. Milan Magni
vytisknout
zaslat e-mailem
© Copyright 2002-3 ACTIVEMEDIA s.r.o., ISSN 1213-7111
provozovatel serveru a kontakty