VELIKONOČNÍ PEČENĚ PO MORAVSKU
(Vinařská kuchařka, 19. 04. 2003)
Suroviny (pro 4 - 6 osob): 1 kg jehněčího nebo kůzlečího masa z hřbetu a zadku, 100 g másla, svazek čerstvé petrželky, zelený pepř, sůl a 3 dl červeného vína
Postup: V pekáči rozehřejeme máslo a na něm zprudka opečeme kousky masa dohněda. Podlijeme červeným vínem, vložíme svazek petrželky (vcelku), jemně osolíme a několikrát nad pekáčem protočíme mlýnkem se zeleným pepřem. Přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme za průběžného podlévání vínem 20 - 30 minut. Až je maso měkké, sundáme poklici a necháme několik minut v troubě dojít. Podáváme s bramborovým pyré a s lehkými červenými víny, nejlépe Modrý Portugal nebo André.
|