Středa
25. května 2022 
Víno a destiláty (17. 5. - 20. 5. 2005 Praha Holešovice)
MENU
Akce Akce
Aktuality Aktuality
Charakteristika odrůd Charakteristika odrůd
Diskuse Diskuse
Historie vinařství Historie vinařství
Kategorie vín Kategorie vín
Legislativa Legislativa
Monitoring tisku Monitoring tisku
Technologie výroby Technologie výroby
Vinařská kuchařka Vinařská kuchařka
Vinařská kuchařka
bezmasá jídlabezmasá jídla
drůbeží masodrůbeží maso
hovězí masohovězí maso
rybyryby
sladké dezertysladké dezerty
vepřové masovepřové maso
zvěřinazvěřina
pravidla kombinacepravidla kombinace
sýrysýry
Vinařské oblasti Vinařské oblasti
Víno a ... Víno a ...
Víno od A do Z Víno od A do Z
Víno ve světě Víno ve světě
CITÁT
Jde-li o pivo, jsem abstinent, ne však v případě šampaňského.

G. B. Shaw
PARTNER SERVERU
PARTNER SERVERU:

Českomoravská
vinohradnická
a vinařská unie

VELIKONOČNÍ PEČENĚ PO MORAVSKU
(Vinařská kuchařka, 19. 04. 2003)

Suroviny (pro 4 - 6 osob):
1 kg jehněčího nebo kůzlečího masa z hřbetu a zadku, 100 g másla, svazek čerstvé petrželky, zelený pepř, sůl a 3 dl červeného vína

Postup:
V pekáči rozehřejeme máslo a na něm zprudka opečeme kousky masa dohněda. Podlijeme červeným vínem, vložíme svazek petrželky (vcelku), jemně osolíme a několikrát nad pekáčem protočíme mlýnkem se zeleným pepřem. Přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme za průběžného podlévání vínem 20 - 30 minut. Až je maso měkké, sundáme poklici a necháme několik minut v troubě dojít. Podáváme s bramborovým pyré a s lehkými červenými víny, nejlépe Modrý Portugal nebo André.

Autor: Mgr. Milan Magni
vytisknout
zaslat e-mailem
© Copyright 2002-3 ACTIVEMEDIA s.r.o., ISSN 1213-7111
provozovatel serveru a kontakty