Čtvrtek
7. července 2022 
Víno a destiláty (17. 5. - 20. 5. 2005 Praha Holešovice)
MENU
Akce Akce
Aktuality Aktuality
Charakteristika odrůd Charakteristika odrůd
Diskuse Diskuse
Historie vinařství Historie vinařství
Kategorie vín Kategorie vín
Legislativa Legislativa
Monitoring tisku Monitoring tisku
Technologie výroby Technologie výroby
Vinařská kuchařka Vinařská kuchařka
Vinařská kuchařka
bezmasá jídlabezmasá jídla
drůbeží masodrůbeží maso
hovězí masohovězí maso
rybyryby
sladké dezertysladké dezerty
vepřové masovepřové maso
zvěřinazvěřina
pravidla kombinacepravidla kombinace
sýrysýry
Vinařské oblasti Vinařské oblasti
Víno a ... Víno a ...
Víno od A do Z Víno od A do Z
Víno ve světě Víno ve světě
CITÁT
Víno lze považovat za nejzdravější a nejhygieničtější nápoj.

L. Pasteur
PARTNER SERVERU
PARTNER SERVERU:

Českomoravská
vinohradnická
a vinařská unie

Nadívaný bažant pečený na víně
(Vinařská kuchařka - zvěřina, 24. 01. 2002)

Ingredience:
1 bažant
50 g uzené slaniny
sůl
mleté černé koření
50 g cibule
1 dl červeného vína

Nádivka:
2 rohlíky, mléko, 50 g másla, 2 vejce, 50 g oloupaných posekaných mandlí, mleté černé koření, sůl

Rohlíky namočíme v mléku. Máslo a žloutky dobře vyšleháme, přidáme jemně posekané mandle, mleté černé koření, rohlíky, sůl a vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a přidáme ke směsi.

Bažanta očistíme, vnitřní i vnější stranu osolíme, prošpikujeme slaninou a posypeme mletým kořením, naplníme připravenou nádivkou a zašijeme. Vložíme do rozehřáté trouby, necháme péct. Při pečení podléváme bažanta horkou vodou a poléváme vlastní šťávou. Před dopečením poléváme vínem, bažanta necháme opéct do červena.
Upečeného bažanta podáváme rozporcovaného na dílky, polejeme šťávou a přidáme plátky nádivky. Podáváme s opékanými brambory nebo dušenou rýží.

DOPORUČUJEME:
Svatovavřinecké

Autor: vaše redakce
vytisknout
zaslat e-mailem
© Copyright 2002-3 ACTIVEMEDIA s.r.o., ISSN 1213-7111
provozovatel serveru a kontakty