Nadívaný bažant pečený na víně
(Vinařská kuchařka - zvěřina, 24. 01. 2002)
Ingredience:
1 bažant
50 g uzené slaniny
sůl
mleté černé koření
50 g cibule
1 dl červeného vína
Nádivka:
2 rohlíky, mléko, 50 g másla, 2 vejce, 50 g oloupaných posekaných mandlí, mleté černé koření, sůl
Rohlíky namočíme v mléku. Máslo a žloutky dobře vyšleháme, přidáme jemně posekané mandle, mleté černé koření, rohlíky, sůl a vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a přidáme ke směsi.
Bažanta očistíme, vnitřní i vnější stranu osolíme, prošpikujeme slaninou a posypeme mletým kořením, naplníme připravenou nádivkou a zašijeme. Vložíme do rozehřáté trouby, necháme péct. Při pečení podléváme bažanta horkou vodou a poléváme vlastní šťávou. Před dopečením poléváme vínem, bažanta necháme opéct do červena.
Upečeného bažanta podáváme rozporcovaného na dílky, polejeme šťávou a přidáme plátky nádivky. Podáváme s opékanými brambory nebo dušenou rýží.
DOPORUČUJEME:
Svatovavřinecké
|